Програма за деня на събитието

Моля прочетете програмата, за да изкараме добре на велопохода

Транспорт от София

Очакваме всички участници тръгващи от София НАЙ-КЪСНО в 6:50 на Централна Гара София, коловоз 1. Влакът тръгва точно в 7:50 и ни трябва физическо време да ви дадем стартовите пакети и да натоварим велосипедите.

На сборния пункт ще получите стартов комплект с номер за велосипеда (закача се със свински опашки на кормилото). Ще получите и стикер със същия номер за вашата каска, която напомняме, че е задължителна. Ще има и бонус-стикер за рамката на колелото, за да следите денивелацията и пунктовете по пътя.

След като закачите номера на велосипеда, предайте го на товарното отделение на влака. Наели сме цял влак, където ще монтираме регали за триатлон.

След това може да се настаните в пътнически вагон. ВАЖНО: Въпреки че влака е само за нас, не можем да гарантираме сигурността на оставения багаж в него. Носете вашия телефон с вас!

Транспорт от Пирдоп до Горна Малина

Очакваме всички участници тръгващи от Пирдоп НАЙ-КЪСНО в 6:30 пред Автогара „Пирдоп“. Автобусите и бусовете с колелата тръгват в 7:15ч.

Старт в Горна Малина

Стартът от Горна Малина е точно в 10:00 на пешеходния площад пред Общината, GPS координати 42.693944, 23.706194. Моля, бъдете там в 09:00, ако идвате директно в градчето, за да получите вашия стартов номер.

На място ще може да ползвате тоалетни в сградата на община Горна Малина.

Поход, придвижване и безопасност

Внимание: преди всичко спазвайте правилата за движение по пътя! По време на похода, не правете нищо, което не бихте правили, ако карате сами!

За вашата безопасност, освен полиция, ще има и вело маршали.

Вело маршалите са членове на Бегач/Колоездач, които ще са със сини екипи на колела. Моля, обръщайте се към тях, ако имате нужда от помощ. Също така следвайте техните напътствия по време на похода.

Бърза и бавна група

За по-лесно предвижване веломаршалите ще оформят 2 групи – бърза и бавна. Бързата група ще е със средна скорост 20-22 км/ч. Бавната – 12-15 км/ч. Не е препоръчително да се движите извън групите!

Пред и след всяка група ще има маршали.

Ако не сте сигурни за коя група сте, тръгнете с първата, и ако сте изморени на първия пунт (Байлово, 11 км), изчакайте втората.

Ако вие или спътник (дете) не може да поддържа темпото на втората – няма проблем, ще ви съберем с транспорт след последния участник.

Механик

Моля, погрижете се велосипеда да ви да е в изправност. С нас ще има и механик, който ще се движи след последния участник и ще е с бус, ако имате нужда от помощ.

Задължително носете резервна гума и инструменти за смяна на гума.

Ако имате проблем с колелото, моля спрете извън пътя и изчакайте помощ.

Подкрепителни пунктове

Очакваме температури от 30+ градуса, затова задължително пълнете бидоните на колелото с вода на пунктовете.

Подкрепителните пунктове ще са на 11 км, 35 км (след дълго спускане), 40 км и на финала в Златица. На пунктовете ще има вода, изотонични напитки, плодове и сладки.

Финал в Златица и прибиране

След финала в Златица ще получите тениска и пакет с храна и напитка, предоставена от Aurubis. Моля, участниците, които се прибират на собствен ход да свалят номерата от велосипедите си.

ВАЖНО: Влакът няма да спира в Горна Малина на връщане към София!!!

Основен партньор:

Партньори:

Организатори:

.