Денят на събитието

Транспорт от София

Очакваме всички участници тръгващи от София НАЙ-КЪСНО в 6:10 пред национален стадион Васил Левски. Автобусите и тировете с колелата тръгват точно в 7:00 и ни трябва физическо време да ви дадем стартовите пакети и да натоварим велосипедите.

На сборния пункт ще получите стартов комплект с номер за велосипеда (закача се със свински опашки на кормилото). Ще получите и стикер със същия номер за вашата каска, която напомняме, че е задължителна. Ще има и бонус-стикер за рамката на колелото, за да следите денивелацията и пунктовете по пътя.

След като закачите номера на велосипеда, дайте го на камиона за превоз. Наели сме 2 тира, където ще монтираме велосипедите на регали за триатлон, осигурени с въжета.

След това може да се настаните в 1 от автобусите. Запомнете в кой автобус сте, защото там ще може да оставите багажа си. NB: няма да имате достъп до багажа си, докато сте в движение. Носете вашия телефон с вас!

 

Транспорт от Пирдоп до Горна Малина

Очакваме всички участници тръгващи от Пирдоп НАЙ-КЪСНО в 6:30 пред Автогара „Пирдоп“. Автобусите и бусовете с колелата тръгват в 7:15ч.

Старт в Горна Малина

Стартът от Горна малина е точно в 9:00 на пешеходния площад пред Общината, GPS координати 42.693944, 23.706194. Моля, бъдете там в 8:00, ако идвате директно в градчето, за да получите вашия стартов номер.

На място ще може да ползвате тоалетни в сградата на община Горна Малина.

 

Поход, придвижване и безопасност

Внимание: преди всичко спазвайте правилата за движение по пътя! По време на похода, не правете нищо, което не бихте правили, ако карате сами!

За вашата безопасност, освен полиция, ще има мото и вело маршали. Мото маршалите ще предвождат 2-те групи с мотори.

Вело маршалите са членове на Бегач, които ще са с оранжеви тениски на колела. Моля, обръщайте се към тях, ако имате нужда от помощ. Също така следвайте техните напътствия по време на похода.

 

Бърза и бавна група

За по-лесно предвижване веломаршалите ще оформят 2 групи – бърза и бавна. Бързата група ще е със средна скорост 20-22 км/ч. Бавната – 12-15 км/ч. Не е препоръчително да се движите извън групите!

Пред и след всяка група ще има маршали.

Ако не сте сигурни за коя група сте, тръгнете с първата, и ако сте изморени на първия пунт (Байлово, 11 км), изчакайте втората.

Ако вие или спътник (дете) не може да поддържа темпото на втората – няма проблем, ще ви съберем с транспорт след последния участник.

 

Механик

Моля, погрижете се велосипеда да ви да е в изправност. С нас ще има и механик, който ще се движи след последния участник и ще е с бус, ако имате нужда от помощ.

Задължително носете резервна гума и инструменти за смяна на гума.

Ако имате проблем с колелото, моля спрете извън пътя и изчакайте помощ.

Подкрепителни пунктове

Очакваме температури от 30+ градуса, затова задължително пълнете бидоните на колелото с вода на пунктовете.

Подкрепителните пунктове ще са на 11 км, 35 км (след дълго спускане), 40 км и на финала в Пирдоп. На пунктовете ще има вода, изотонични напитки, плодове и сладки.

Финал в Пирдоп и прибиране

След финала в Пирдоп сте добре дошли на скара-бира, предоставена от Aurubis. Ще изчакаме и последния участник преди да тръгнат обратно автобусите. Моля, участниците, които се прибират на собствен ход да свалят номерата от велосипедите си.

За участници които искат да се приберат до Горна Малина (ако са дошли до там със собствени коли), ще трябва да качат велосипедите си последни на тировете, за да ги свалим по-лесно.

Запишете се

 

Местата са ограничени до 200 души.

Вашата такса ще бъде дарена за благотворителна кауза.

Велопоход Средногорие е идеалното събитие, на което може да откриете колоезденето с вас и вашето семейство.

 

Основен партньор:

Организатор